Beleef “Overijssel en Drenthe” fietsarrangement

Fietsarrangement “Beleef Overijssel en Drenthe” 5 dagen/4 nachten in Overijssel en Drenthe. Een ontdekking per fiets, 4 dagen fietsen van hotel naar hotel ,waaronder ook ons hotel, door maar liefst 3 nationale parken en verschillende karakteristieke dorpen. Een ideale manier om deze regio per fiets te ontdekken. Tijdens deze tochten ontdekt u de veelzijdige landschappen en streken van dit gebied. Van het waterrijke Overijssel naar de bossen en heidevelden van Drenthe. Het arrangement is op basis van logies met ontbijt en uw bagage wordt u van hotel naar hotel nagebracht.Dit arrangement start bij Motel Zwartewater in Zwartsluis

We gaan er van uit dat u uw eigen fiets meeneemt, mocht dit niet het geval zijn dan zijn er gewone maar ook elektrische fietsen te huur.

Aankomst dagen zijn:  Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag of Zondag.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1:

Aankomst dag bij Hotel Zwartewater in Zwartsluis, met een overnachting en ontbijt

Dag 2:

Na het ontbijt is het vertrek voor het eerste deel van de route van deze bijzondere fietstocht. Op de eerste dag fietsen we door het Overijsselse water -en weidelandschap. In het eerste deel langs plaatsjes als Vollenhove, Blokzijl en Ossenzijl. Tevens door het nationaal park “Weerribben-Wieden” . Vervolgens via Dwarsgracht naar het pittoreske Giethoorn voor de overnachting in Hotel de Pergola.

Dag 3:

Vanuit Giethoorn gaat de route naar Steenwijk en door de bossen naar het plaatsje De Blesse. Vervolgens langs het riviertje De Linde en natuurreservaat Lindevallei naar plaatsjes als De Hoeve, Noordwolde, Wilhelminaoord en uiteindelijk naar Frederiksoord waar de tocht van vandaag eindigt bij Hotel Frederiksoord.

Dag 4:

Vertrek vanuit Frederiksoord richting Vledder en Doldersum. Hier gaat de tocht het nationaal park Drents-Friese woud in. U fietst door dit prachtige gebied en via Diever en Dieverbrug komen we in Dwingeloo. Via dit mooie dorp fiets u het nationaal park Dwingelerveld in. In dit park vind u uitgestrekte bos en heidevelden. Na het park fiets u door typische Drentse plaatsjes als Ruinen en Uffelte naar Havelte waar de tocht van vandaag eindigt bij Hotel Hoffmanns Vertellingen.

Dag 5:

Op deze laatste fietsdag vertrek u via Ruinerwold naar Meppel. Vervolgens naar De Wijk waar u onderweg een aantal bezienswaardigheden kunt zien zoals: De Schiphorst, Havikshorst en de Wieker meule.  Via IJhorst fiets u door het natuurgebied van Boswachterij Staphorst heen richting Punthorst. Vervolgens gaat u via Nieuwleusen naar Rouveen. Via het Staphorsterveld fietst u richting Hasselt waar u door natuurgebied De Oldematen en het plaatsje Zwartewaterklooster naar het eindpunt Zwartsluis fietst.

Arrangementsprijzen per persoon: €  199,00 (is op basis van 2 persoons kamergebruik )

Eventuele eenpersoonstoeslag €  72,50 

Het basis arrangement bestaat uit: 

  • 4 x een overnachting op een standaard kamer inclusief ontbijt (buffet)
  • Toeristenbelastingen
  • Fietsenstalling (eventueel met oplaadpunt)
  • Fietsroutekaarten van de routes
  • Koffertransport
  • Kofferlabels
  • Parkeergelegenheid voor uw auto in Zwartsluis

Beleef “Overijssel en Drenthe” fietsarrangement | Hotel & Restaurant Zwartewater

Voor boeking van dit arrangement moet u op www.hotelzwartewater.nl kijken onder het kopje “fietsen”